Tο ενιαίο ψηφοδέλτιο και ο ιατρικός σύλλογος Χανίων

 Άρθρο για τις εκλογές του Ι. Σ. Χ. 2011 (5 Ιουνίου 2011).

Συνάδελφοι,

το όραμα του ενιαίου ψηφοδελτίου (μια ιστορία που αρχίζει εδώ και τριάντα χρόνια) βαδίζει στην πραγματοποίηση του.

Η άποψη της αναγκαιότητας του ενιαίου ψηφοδελτίου υποστηρίχθηκε διακριτικά από μια ομάδα συναδέλφων χωρίς προσυνεννόηση και ιδιοτέλεια σε μια εποχή έντονων πολιτικών προβληματισμών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων. Πηγάζει από την πολιτικοποίηση τους ,την εμπιστοσύνη στην αυτοτέλεια της προσωπικής τους δράσης, στη διαχείριση της καθημερινότητας χωρίς προστάτες και καθοδηγητές, την αγάπη προς το λειτούργημα τους και την διάθεση τους να προστατεύσουν την αξιοπρέπειας του κλάδου τους. Σήμερα έχει γίνει η κυρίαρχη άποψη στο σύλλογο και τείνει να μετατραπεί σε απόλυτη, τιμώντας προκαταβολικά ως ισότιμη την κάθε διαφορετική άποψη που θα εμφανισθεί ως το τέλος της διαδικασίας των εκλογών.

Η διατήρηση αυτής της άποψης και δράσης θα εκπροσωπηθεί στο νέο διοικητικό συμβούλιο καθώς οι υποψήφιοι υπόσχονται ότι θα παραμείνουν πλησίον των αρχών που έχουν οι ίδιοι αποδεχτεί, ώστε ο σύλλογος να λειτουργήσει με αυτοτέλεια στις δύσκολες σημερινές συνθήκες, ικανότερος να διαχειριστεί αυθαίρετες προστριβές στις υπηρεσίες της περίθαλψης από κριτήρια κόστους και επενδυτικών συμφερόντων.

Η παραπάνω άποψη που περιγράφηκε είναι προσωπική και δεν υποκαθιστά το Δ.Σ. η άλλα μέλη του συλλόγου.

Τολμώ για άλλη μια φορά να σας υπενθυμίσω την άποψη μου για το ενιαίο ψηφοδέλτιο όπως ακριβώς την παρουσίασα στο διαδίκτυο προ τετραμήνου (πριν την εμφάνιση του νομοσχεδίου για το Ο.Π.Υ.Υ. και υπό σταθερότερες κοινωνικοπολιτικές συνθήκες).

Θέμα: Ενιαίο ψηφοδέλτιο (4-2-11).

Επανέρχομαι στον ευγενή και καλόπιστο διάλογο και αναφέρω σύντομα τα οφέλη του ενιαίου ψηφοδελτίου στην εποχή της πολιτικής αδιαφορίας προς τα κοινά.

1) Αφαιρεί την παραταξιακή ταμπέλα και κατά συνέπεια απομακρύνει κομματικές παρεμβάσεις.

2) Δίνει την ευκαιρία στους συνειδητά αδρανείς συναδέλφους, που για λόγους απέχθειας στον κομματικό συνδικαλισμό έχουν γίνει αδιάφοροι,να   επανέλθουν στα κοινά του κλάδου με προσδοκία την αναβάθμιση του συλλόγου.

3) Δίνει δυνατότητα πολυσυλλεκτικής σταυροδοσίας και όχι μονοπαραταξιακής επιλογής.

4) Η συνδικαλιστική δράση των εκλεγμένων δεν έχει ανάγκη απολογίας σε παρατάξεις.

5) Αποδίδει απευθείας την καταγραφή κατά σειρά πλειοψηφίας των εκλεγμένων και όχι κατά παράταξη.

6) Αποδομεί την κομματική μας σαλαμοποίηση που μαζί με την εργασιακή μας έχουν φέρει σε αδυναμία.

7) Απομακρύνει την εμπλοκή κρατικό-κομματικών βαθμοφόρων.

Συνάδελφοι,

με πρόβλεψη ότι θα υποστούμε βαθιές ανακατατάξεις στις εργασιακές μας σχέσεις δεν πρέπει να γίνουμε διαχειρίσιμοι από συνδικαλιστές εντολοδόχους,αντίθετα πρέπει να διαχειριστούμε ενωτικά την βίαιη ενσωμάτωση μας σε υπηρεσίες που εξυπηρετούν οικονομοτεχνικές εντολές ισοπέδωσης, με προτάσεις που θα βελτιώνουν ποιοτικά την περίθαλψη και το ιατρικό λειτούργημα, μακρυά από ψηφοθηρία μελλοντικών προσλήψεων που σύντομα αναμένεται.

Το ενιαίο ψηφοδέλτιο θα δυναμώσει τον Ι.Σ.Χ. αναδεικνύοντας τα ενεργά μέλη του σε θέση αντάξια της προσφοράς τους.