Ο Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης, το αδιέξοδο της εκλογής του και η συναίνεση

Το άρθρο αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα << τα Χανιώτικα Νέα >> στις 28 Φεβρουαρίου 2011.

Μετά από δέκα ψηφοφορίες σε δυο συνεδριάσεις το δημοτικό συμβούλιο Χανίων αδυνατεί να εκλέξει τον Συμπαραστάτη.

Η συμπολίτευση εμμένει σε μια και μόνο υποψηφιότητα εκ των εικοσιτριών που συμμετέχουν, αδυνατεί να συγκεντρώσει το αναγκαίο ποσοστό ψήφων που απαιτείται για να εκλέξει το πρόσωπο που θα στηρίζει το φορολογούμενο Δημότη να απολαμβάνει γρήγορα και ισότιμα τις νόμιμες υπηρεσίες του δήμου.

Με την ευθύνη του εκλεγμένου Δημοτικού Συμβούλου θα ήθελα να ωθήσω την συμπολίτευση να κατανοήσει την έννοια της συναίνεσης και να δώσει τέλος στη διαδικασίας της εκλογής.

Συναίνεση, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν είναι η επιβολή της άποψης των μισών συν ένας η των πολιτικά ισχυροτέρων η των διοικούντων να αποσπάσουν θετική ψήφο για να φέρουν σε πέρας μια διαδικασία. Συναίνεση είναι η αποδοχή και η στήριξη που παρέχει το σύνολο η το μεγαλύτερο μέρος της κοινωνίας η οι αντιπρόσωπoι αυτής σε αποφάσεις που την αφορούν δημιουργώντας ταυτόχρονα αίσθηση δικαίου και κοινωνικής ισορροπίας.

Δημότες των Χανίων, ο Δήμαρχος ερειστικά εμμένει σε μια και μοναδική υποψηφιότητα φέρνοντας σε τέλμα την διαδικασία εκλογής.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι στόχευση είναι η άλωση των δικαιωμάτων του Δημότη και η εξαρχής υποβάθμιση του Καλλικράτη.

Δεν θα ήθελα να πιστέψω ότι είναι στοχευμένη η αναζήτηση του αδιεξόδου ώστε άλλη αρχή εκτος του Δήμου να εγκαταστήσει προεπιλεγμένο άτομο.

Ο Δήμαρχος Χανίων, πρώην υπουργός και τριάντα χρόνια βουλευτής πιστεύω ότι δεν θα δίνει λύση στα προβλήματα με τη μεθοδολογία της υποκρισίας και του αδιεξόδου που έχει βιώση το Ελληνικό κοινοβούλιο και το εισπράτει ο Ελληνικός λαός σήμερα.

Κύριε Δήμαρχε,

έχεις και το πεπόνι και το μαχαίρι.