Βιογραφικό

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Αρχοντάκης, υιός του Εμμανουήλ Αρχοντάκη και της Αντιγόνης Μπιτσάκη. Γεννήθηκα το 1953. Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Περακάκη και έχω δυο γιους, τον Μανόλη και τον Σοφοκλή.

Απέκτησα το πτυχίο της ιατρικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1977 και την ειδικότητα της παθολογίας στην Αθήνα το 1985. Επιτυχώς παρακολούθησα ετήσιο πρόγραμμα μαθημάτων αγγειολογίας – αγγειοχειρουργικής στην Αθήνα και μεταπτυχιακά μαθήματα στο εξωτερικό.

Υπηρέτησα ως οπλίτης ιατρός κατά τη στρατιωτική μου θητεία. Ως αγροτικός ιατρός υπηρέτησα στο Έλος Κισσάμου και στο Γεράνι Κυδωνίας Χανίων. Από το 1984 εξασκώ διαρκώς την ιατρική στην πόλη των Χανίων. Υπήρξα μόνιμος οικογενειακός ιατρός Ι.Κ.Α. Χανίων μέχρι το 2013 και συνεχίζω να εξασκώ το ιατρικό επάγγελμα στο ιδιωτικό μου ιατρείο.

Άσκησα συνδικαλιστική και πολιτική δράση κατά το χρόνο υπηρεσίας μου σε νοσοκομείο των Αθηνών με όραμα την προώθηση και ψήφιση ενός φιλολαΐκού εθνικού συστήματος υγείας. Διετέλεσα μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ιατρικής Εταιρείας Χανίων για δυο θητείες. Είμαι πρόεδρος του παραρτήματος Χανίων της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας (βραβευμένο επί θητείας μου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας το 2001). Υπήρξα για μια θητεία δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χανίων, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του δημοτικού γηροκομείου Χανίων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων. Συμμετείχα ως πρόεδρος, ομιλιτής και οργανωτικό μέλος ιατρικών συνεδρίων και εκδηλώσεων προληπτικής ιατρικής. Έχω δώσει συνεντεύξεις και ομιλίες στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση σε θέματα προληπτικής ιατρικής. Άρθρα μου που αναφέρονται σε θέματα περίθαλψης, πολιτικής, συνδικαλιστικού ενδιαφέροντος και αυτοδιοίκησης εχουν δημοσιευθεί στον τύπο.

Υπήρξα υποψήφιος βουλευτής τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 και υποψήφιος ευρωβουλευτής τον Μάιο του 2014 με ισχυρή εκλογική διείσδυση με το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς από το οποίο αποχώρησα στο τέλος του 2014.

Μελετώ την ελληνική φιλοσοφία, γραμματεία και πολιτισμό. Έχω ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα οικολογίας, διατροφής και εφαρμογής εναλλακτικών ιατρικών θεραπειών. Γνωρίζω την αγγλική και ιταλική γλώσσα.

Μπορείτε να διαβάσετε το εκτενές βιογραφικό μου εδώ.